Med en smartphone i högsta hugg finns det ingen underhållning eller kunskap som är utom räckhåll. Såvida man har en bra telefon, det vill säga.

Anna Hoychuk / Shutterstock.com En av de bästa på marknaden just nu är iPhone 7. Den har ökat i popularitet sedan rivalen, Samsung Galaxy Note 7, hamnade bland tidningsrubriken tack vare ett exploderat batteri. 35 rapporterade batterier exploderade eller brann ut, vilket ledde till att Samsung tvingades återkalla över 2 miljoner exemplar samt ersätta de trasiga telefonerna.

Den senaste iPhone 7 är inte visuellt så olik 6S förutom en upphöjd kamera som man ogärna vill lägga ned på bordet utan skydd. En ny design är att de tagit bort 3,5 mm jacket för hörlurar eftersom de anser att det är trådlöst som gäller. Det gör också telefonen mer vattentålig än sina konkurrenters. Det följer med en adapter som man kopplar in i laddningsporten för att kunna använda vanliga hörlurar om man vill, men då behöver man ännu en adapter för att kunna använda hörlurar och ladda telefon samtidigt.

Det vill säga, det finns många iPhone 7 tillbehör att skaffa. iPhone 7 Plus kommer med dubbelkameror som släpper in mer ljus än tidigare och ger skarpa bilder. Du kan alltså vara kungen över Instagram. Du kan enkelt byta mellan zoomkamera och vidvinkelkamera. Men om du inte är en fotonörd duger den ensamma kameran på originalmodellen gott och väl, du kan ta skarpa bilder med en 12 megapixelkamera.

Surfningen blir ett nöje tack vare den stora skärmen (4,7 tum) som blir ännu större med iPhone 7 Plus och färgåtergivningen är på en helt ny nivå. Det går att studera foton som de ska studeras och det är lätt att läsa texter på sajterna, även de som inte är mobilanpassade eftersom man inte behöver zooma och scrolla lika mycket.