Den digitala utvecklingen har tagit stora framsteg, vilket gör det fullt möjligt att sköta många jobb hemifrån. När du ska jobba från hemmakontoret är det vissa saker du bör tänka på, du behöver till exempel rätt utrustning. Skrivare är en viktig del av detta, kolla på nätet för att hitta alternativ.

Ska du välja laser eller bläck?

Bläckstråleskrivare är ett lämpligt val om du vill kunna skriva ut både bilder och dokument. Den passar väldigt bra för både hemmakontoret och till fritiden. Många bläckstråleskrivare har dessutom andra funktioner som till exempel skanner och kopiator. Fördelarna är många men det finns en nackdel, om du skriver ut ofta kan det blir dyrt med alla bläckpatroner. Här behöver du göra ett övervägande för laserskrivaren är dyrare i inköp men du slipper inköpet av bläckpatroner.

Laserskrivaren är som sagt dyrare i inköp men billigare i drift. En annan fördel är att den skriver ut snabbare. Ska du använda din skrivare väldigt ofta kanske du ska köpa en laserskrivare, då det blir billigare i längden.

Vad är skillnaden på bläckpatron och toner

Bläckpatroner är för bläckstråleskrivare medan toner är till laserskrivare och består av ett pulver. Du behöver därmed inte vara orolig att färgen torkar om skrivaren blir stående orörd ett tag.